Gebelikte Normal PLT Değeri Kaçtır? Yüksek PLT (Trombosit) Gebeliğe Engel Midir?

Gebelikte yüksek PLT ana adayına önemli sıkıntılar yaşatabilmektedir. Kanın pıhtılaşmasını sağlayan trombosit sayısının olağanın üzerinde olması formunda tespit edilen yüksek PLT;

  • Felç,
  • Kalp bunalımı,
  • Marazların yıkıcı tesirinde artış,
  • İç organlarda fonksiyon kaybı

Üzere rahatsızlıkların sebebi olarak ana adayının olduğu kadar bebeğin de sıhhatini tehdit etmektedir.

Gebelikte Olağan PLT Pahası Kaçtır?

Gebelik devrinde yapılan kan ölçümlerinde alınan sonuçlara yüksek PLT teşhisi konulabilmesi için gebelikte PLT pahası kaç olmalı sorusuna karşılık verilmesi gerekmektedir. Olağan olarak kabul edilen kandaki trombosit sayısı 150.000 ila 400.000 arasında gerçekleşirken yüksek PLT teşhisi konan ana adaylarında bu paha 400.000’i aşmaktadır.

Yüksek PLT Bitkisel Tedavi Metotları Nelerdir?

Gebelik periyodunda ilaç tasarrufunun bebeğe zarar vermesi, gebelikte trombosit yüksekliği bitkisel tedavi formüllerine yönelim gerçekleştirilmesine neden olmaktadır. Bitkisel tedavi tekniği öncesi rahatsızlığın nedeni tespit edilirse uygulanacak tedavi kullanılacak şifalı bitki seçimi daha yeterli sonuç alınmasına neden olmaktadır. Umumî olarak gebelik periyodunda yüksel PLT için;

  • Günde iki fincan kuşburnu çayı,
  • Yeşil bitkiler

Önerilmektedir. Başkaca bu periyotta beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi de bitkisel tedavinin sonuç vermesi için önerilmektedir.

Yüksek PLT Gebeliğe Mani Midir?

Alışılagelmiş periyotta yüksek PLT şikayetine sahip bir kişi, trombosit yüksekliği gebeliğe beis mi sorusuna karşılık aramaktadır. Pek çok eksper tabip tarafından yüksek PLT gebeliğe beis olarak görülmekte ve gebe kalmak isteyen bayanların görecekleri tedavi sonrası gebe kalabildiği bilinmektedir.

Paylaş:

Yorum yapın